It's about you, me and us.

Co-creatie begint wanneer een groep van creators zich met elkaar verbindt. En samen verantwoordelijkheid neemt voor een toekomst die ons nodig heeft om werkelijkheid te worden. Dit kan op een vakgebied, in organisaties of binnen de samenleving. Co-creatie onderscheidt zich van samenwerking doordat het ontstaat uit het besef van wat er wƩrkelijk toedoet. En een intens willen bijdragen aan een doel dat groter is dan het eigen individuele belang.

Antwoorden op onze complexe vragen

Co-creatie gaat voorbij de belangenoriƫntatie. 'Voorbij de dikke ik', zoals Harry Kunneman het treffend karakteriseert. Tegelijkertijd omvat en overstijgt co-creatie ieders individuele belang in een context. Het proces van co-creatie kent verfijnde wetmatigheden. Vertrouwen, wederkerigheid, omarmen van diversiteit, inclusief denken en het besef van interdependentie gelden als basis.

Dergelijke ontmoetingen en conversaties leiden ons naar collectieve wijsheid. Ongerepte kennis die zich ontluikt in het midden van de lemniscaat. In het hart van de lemniscaat vinden we antwoorden op complexe vragen in onszelf, onze organisaties, onze samenleving en onze wereld.

Meer over situaties waarin Farida Farhadpour haar visie op co-creatie toepast. >